Новата транспортна схема е изготвена от Община Русе съвместно с екип на РУ

...
Новата транспортна схема е изготвена от Община Русе съвместно с екип на РУ
Коментари Харесай

Общинският съвет в Русе ще гласува съкратени маршрути на междуселищните автобуси

Новата транспортна схема е направена от Община Русе взаимно с екип на районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев "

Новите маршрутни разписания на междуселищния превоз са предложени след осъществено проучване от екип на районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев " за пътникопотока и икономическата успеваемост на междуградския превоз.

" За интервала от 2014 година насам се следи мощно понижен пътникопоток, а одобрените тогава написания са с доста курсове, което води до нерентабилността им, а от там до неизпълнението им. Предвид, че превозът е динамичен развой и пораждат основни промени в търсенето и предлагането на транспортната услуга, корекцията на разписанията беше наложителна ", се показва в докладната. 

Направени са заключения, че използването на всички спирки, открити за линиите от всеобщия градски превоз, основава причина за нелоялна конкуренция и така наречен война за пасажери, подбудена от понижения брой пътувания и огромния % на препокриване на маршрутите: бързо шофиране; погрешно изпреварване; утежняване сигурността на придвижването.

Поради тази причина автогарите са избрани за начални и крайни спирки на междуселищните рейсове, което следва да се гласоподава на общинската сесия. Според импортираното предложение с контролиране на техните маршрути в рамките на града ще окаже позитивно влияние върху  натоварването на спирките от градския превоз, понижаване на равнищата на звук и предпоставки за пътен травматизъм, казаха от общината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР